Moderne werkplek

Office365 – Wat moet u weten over Teams?

Office 365 van Microsoft maakt uw werkzame leven als eindgebruiker gemakkelijker. Zie het als een gereedschapskist waaruit u items kunt pakken die op dat moment van pas komen. Dan is het wel zo handig om die toolkit goed te kennen. Welk programma gebruikt u wanneer? En waarom dan? Met andere woorden: wat is het voordeel daarvan?

We gaan u leiden door het woud van applicaties van Office 365. Want het zijn er nogal wat. Beproefde programma’s als Word, Excel en PowerPoint hebben in de afgelopen jaren gezelschap gekregen van nieuwkomers die luisteren naar namen als Yammer, Delve en Teams.

Microsoft blijft de gereedschapskist regelmatig aanvullen met nieuwe applicaties en functionaliteiten. Die zijn allemaal geïntegreerd en ‘praten’ dus met elkaar. Stuk voor stuk maken ze uw werkprocessen slimmer en productiever. Ook samenwerken en communiceren met collega’s, klanten en partners was dankzij de programma’s van Office 365 nog nooit zo makkelijk.

En toch passen veel gebruikers slechts een fractie van de mogelijkheden van deze apps toe. Tijd om de schatkist vol tools thematisch en helder voor het voetlicht te brengen.

wk6-ms-teams-hoe-kan-ik-mijn-vergadering-opnemen

Microsoft Teams

Het scharnierpunt binnen Office 365. En het snelst groeiende programma van Microsoft ooit. Teams is pas sinds 2017 op de markt, maar nu al een groot succes. Het is net als SharePoint een gedeelde werkruimte, maar dan voor – hoe kan het ook anders – teams of afdelingen. Handig ezelsbruggetje om het verschil tussen de diverse opslaglocaties binnen Office 365 door te hebben: OneDrive is ‘ik’, Teams ‘wij’ en SharePoint ‘ons’, de hele organisatie. Teams biedt enorm veel mogelijkheden. Het is de ideale tool voor teams om in samen te werken. 

Teamleden kunnen chatten, kennis met elkaar delen, real-time samenwerken aan documenten en nog heel veel meer. Oók als u onderweg bent. Uw live presentatie in het buitenland delen met een collega’s in Nederland? Geen probleem met Teams. En het mooie is: Teams ‘communiceert’ met veel andere applicaties in Office 365. Meer daarover leest u verderop in onze volgende berichten.
Microsoft Teams
Lynn Koppei

Auteur

Lynn Koppei

Marketing & Communicatie bij Unilogic

Laat een reactie achter