Moderne werkplek Nieuws

Teams gaat uitbreiden!

Teams, één van onze favoriete Office 365 apps gaat uitbreiden met een aantal coole features! Tijdens het jaarlijkse Microsoft ‘Ignite’ evenement in 2020 werden een aantal nieuwe functies voor Teams aangekondigd die inmiddels bijna allemaal live zijn gegaan. En daar zijn we blij mee, want Teams blijft onverminderd populair. Zeker nu werken op afstand steeds meer de norm wordt en we massaal digitaal vergaderen. Benieuwd naar deze nieuwe functies? Bekijk dan 8 belangrijke Teams updates die jouw vergaderingen nog completer maken!

1. Inspirerende vergaderlocaties met ‘Together Modus’

Het ‘wij gevoel’ dat niet altijd even goed uit de verf kwam tijdens digitaal vergaderen, heeft een flinke impuls gekregen. Met nieuwe, inspirerende vergaderomgevingen voel je je direct verbonden met collega’s. Vergaderen in een amfitheater, auditorium of coffee shop (de variant waar je koffie bestelt; ook wel koffiehuis genoemd), het is allemaal binnen handbereik.

2. Aangepaste lay-outs update

Met aangepaste lay-outs heb jij meer controle over de manier waarop jouw content wordt gepresenteerd aan andere deelnemers van de vergadering. Geef je bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie tijdens een Teams-vergadering? Dan kan je op dit moment jouw eigen video feed tonen op de voorgrond van de slides die je behandelt. Zo geef je jouw presentatie nog meer sjeu!

3. Samenvatting van de vergadering

Vergadering gemist? Geen ramp. Teams kan nu namelijk een samenvatting van de vergadering genereren voor degenen die niet aanwezig waren. Een video opname, transcript, chat, maar ook gedeelde berichten – eigenlijk de hele reutemeteut – vind je terug door eerst op het tabblad ‘chat’ en vervolgens op ‘details’ te klikken. Na afloop van de vergadering kan je de samenvatting ook bekijken door het agenda item van de vergadering in je Agenda te openen. Het is helaas nog wel even wachten tot Teams ook onze prachtige taal herkent; voorlopig is deze functie alleen beschikbaar voor Engels en Spaans gesproken vergaderingen.

4. Vergadering opdelen met ‘Breakout rooms’

Soms is het handig – zeker als een digitale vergadering uit veel deelnemers bestaat – om de groep op te delen in kleinere groepen. Bijvoorbeeld voor brainstormsessies of werkgroepen met afgebakende thema’s. Met de ‘breakout rooms’ update creëer je eenvoudig meerdere vergadergroepen. De organisator van de hoofdvergadering kan tussen verschillende vergadergroepen heen en weer hoppen, aankondigingen doen en alle vergaderruimtes sluiten om iedereen weer terug te brengen naar de hoofdvergadering.

5. Teams Templates

Teams templates (sjablonen) zijn ontwikkeld om het samenwerken een flitsende start te geven. Een Teams template is eigenlijk niets anders dan een vooropgezette (vergader)structuur, waarbij al een aantal kanalen en apps zijn gekozen. Zo werkt jouw team nog sneller en efficiënter. Office 365 beheerders kunnen een aantal templates klaarzetten en daarmee Teams vergaderingen binnen jouw organisatie standaardiseren.

6. SharePoint Home site in Teams

Nog even wachten en dan is het zover: de kracht van SharePoint home site direct beschikbaar in je Teams app! Via een snelkoppeling in de ‘app bar’ van Teams verschijnt jouw SharePoint home site direct in je Teams app. Gedeelde bestanden, nieuws, informatie en apps die je elke dag nodig hebt direct bij de hand in je Teams omgeving! Geef er jouw persoonlijke draai aan met gepersonaliseerde menu’s, nieuwsweergave en relevante websites. Deze update zien we het liefst morgen al live gaan!

7. Uitbreiding ‘ruisonderdrukking’

Een piepende hond, een jammerend kind of een huisgenoot die krakend een zak chips overmeestert; stuk voor stuk geluidsbronnen die jouw Teams meeting flink kunnen verstoren. Vooral voor jouw collega’s, die ongewild meegenieten van de chaos bij jou thuis. Gelukkig heeft Microsoft hier iets slims op bedacht: ‘Ruisonderdrukking’. Deze functie was al beschikbaar, maar is verder ontwikkeld door Microsoft. Dankzij kunstmatige intelligentie kan ruisonderdrukking onderscheid maken tussen spraak en ruis. Is het bij jou thuis af en toe net een dierentuin met een kakafonie aan achtergrondgeluid? Dan is er maar één oplossing: maximaal onderdrukken die handel!

8. Melding einde vergadering

Hoe inspirerend zo’n virtuele vergadering ook is met je collega’s, aan al het goede komt een eind. Om je hier voorzichtig op voor te bereiden is er nu een melding die aangeeft dat de vergadering binnen 5 minuten afloopt. Heel handig, zeker als je nog snel een aantal zaken wilt bespreken. De ‘end-of-meeting’ melding wordt zichtbaar op alle geplande privé- en kanaalvergaderingen.

Auteur

Lynn Koppei

Marketing & Communicatie bij Unilogic

Laat een reactie achter

dustin-logo-kl
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl