De digitale werkplek bij Lijn 83

Hoe zorgt u ervoor dat medewerkers over verschillende locaties continu in verbinding blijven met elkaar? Dit is een uitdaging waar Stichting Lijn 83 Primaire onderwijs voor kwam te staan.

De uitdaging

Stichting Lijn 83 primair onderwijs staat voor kwaliteit van onderwijs in Noord-Limburg. Stichting Lijn 83 is samen met hun 15 locaties sinds 2011 al een gewaardeerde klant van Unilogic en om de samenwerking tussen de vele locaties te bevorderen maken zij gebruik van o.a. de digitale werkplek.

Samen krachtig leren

Het bieden van goed onderwijs voor ongeveer 2400 leerlingen is voor Lijn 83 van uiterst belang. Circa 260 medewerkers zorgen iedere dag ervoor om dit doel te behalen. Alleen hoe zorg je ervoor dat iedereen zo optimaal mogelijk met elkaar kan samenwerken vanuit verschillende locaties?

In verbinding staan

Vooral tijdens de coronacrisis is de mogelijkheid van hybride werken voor stichting Lijn 83 van essentieel belang geworden. ICT Coördinator Koen Wijers beschrijft deze essentie dan ook als “het optimaal samenwerken en continu in verbinding staan met collega’s dat is voor ons samen krachtig leren”. 

De oplossing

Voor stichting Lijn 83 is er gekozen geworden voor de Edugrip cloud oplossing. Dit online portaal voorziet de basisvoorzieningen voor de ICT-behoeften in het onderwijs, in de cloud en met ondersteuning van lokale (on premise) onderdelen als dat nodig is.

Het resultaat

Inmiddels werken nu circa 260 medewerkers bij Lijn83 met de digitale werkomgeving van Unilogic en blijven wij continu in gesprek met de klant om de online omgeving voortdurend te blijven verbeteren.

“wij zijn continu in gesprek geweest met Unilogic waardoor ruimte was voor ideeën.” Op deze manier hebben we onze Cloud omgeving verder kunnen ontwikkelen en kunnen koppelen aan andere applicaties binnen onze organisatie. 

Altijd toegang tot bestanden, vanuit iedere locatie 99%
Betere samenwerking tussen locaties 90%
Betere focus op kerntaken 90%
Over Lijn 83
Stichting Lijn 83 primair onderwijs staat voor kwaliteit van onderwijs in de kop van Noord-Limburg. De stichting telt 14 basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs, ongeveer 2400 leerlingen en ruim 260 medewerkers.
Soort dienst

Koen Wijers

Bovenschools ICT Coördinator
“Unilogic neemt de volledige technische verantwoordelijkheid waardoor ik mij op andere taken kan richten. Er wordt gezorgd voor complete ontzorging en er is altijd ruimte voor ideeën.”

Samen de mogelijkheden bespreken?

Neem contact met ons op

dustin-logo-kl
U wordt binnen 10 seconden doorverwezen naar dustin.nl